Dé website voor vrouwen in (vroeg) herstel van een verslaving.

Stick with the Winners

Dé nieuwe herstel-literatuur-lijst:

Oosterse en westerse benadering van persoonlijke groei

Negatieve emoties, complexe patronen en saboteurs

Beter omgaan met emotionele gevoeligheid

Kijk in de spiegel en doorbreek je patronen

Overwin de chaos, richt je aandacht en krijg meer gedaan

Vaardigheden en technieken om je te helpen omgaan met boosheid en frustratie

Doeltreffende technieken en oefeningen om je hersenen te herprogrammeren en zonder angst te leven

Literatuur

Elk hersendeel heeft zijn eigen functie. Het ene deel is verantwoordelijk voor de emotionele beleving. Een ander deel heeft te maken met zintuiglijke waarneming en weer een ander deel is verantwoordelijk voor logisch denken, bewegen, plannen, etc. 

Cognitieve vaardigheden hebben te maken met het verwerken van kennis en informatie. Zoals we weten zijn alcohol en drugs schadelijk voor de hersenen. Door overmatig gebruik van stimulerende middelen krijgt onze grijze massa een dreun.  

In herstel van verslaving krijgt het intellect de kans om opnieuw vaardigheden aan te leren. Dit komt doordat de hersenen plastisch zijn. Het brein heeft dus honger naar kennis. Lezen is dé truc om die honger te stillen!  

Het lezen van een boek verbindt het brein met fantasie en is een ideale manier om nieuwe dingen te leren. Zoals omgaan met mensen, plaatsen en situaties. Door het opnieuw vastleggen van mentale beelden verandert de perceptie. Het zorgt voor een verbetering van je hersenfuncties. De informatie die via het lezen tot mij komt is als voeding voor mijn brein.  

Lezen is niet alleen een vrijtijdsbesteding in de onrustige periode van herstel. Het zorgt ervoor dat er geen tijd is om te piekeren. Angsten schuiven naar de achtergrond en zucht-momenten worden vergeten.  

Hersengebieden gaan steeds nauwer met elkaar samenwerken als de leesvaardigheden toenemen. Mijn woordenschat word groter. Ik bouw discipline op. Ik ben breder geïnformeerd en dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Op deze manier ontstaan er nieuwe verbindingen in verschillende delen van de hersenen.  

Zeg eens eerlijk, wat heb je nu eigenlijk te verliezen? Begin met een interessant, relatief makkelijk boek met een titel die je aanspreekt. Hou je meer van een literaire thriller, een roman of een spannend misdaad-verhaal? Er worden zoveel titels aangeboden, de keuze is reuze! Heb je niet veel te besteden? Ga dan naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt, daar hebben ze boeken in overvloed voor een prikkie!