Dé website voor vrouwen in (vroeg) herstel van een verslaving.

Stick with the Winners

Taboeloze blogartikelen

Een taboe is iets dat wordt beschouwd als ongepast om te gebruiken, te doen of over te spreken. Zélfs in 2020 heersen er in Nederland taboes over uiteenlopende onderwerpen zoals; psychische problemen, prostitutie, armoede, verslavingen en seksueel misbruik.

In herstel word gestreefd naar eerlijkheid, bereidwilligheid en openheid van geest. Er is dus geen ruimte meer voor geheimen die je van binnen opvreten! In het blog komen echte verhalen met hun donkere kant naar voren, waar nu het licht op mag gaan schijnen.

Ook zal je artikelen tegenkomen met veel handige tips en trucs om je cleantijd te kunnen verlengen. Hierbij zullen herkenbare situaties geschetst worden met praktisch inzetbare handelingen. Kortom, aan de slag!

Artikelen:

09.01.2020

Hersteltijd op je CV…?

Je zit in herstel van verslaving. Het is tijd voor een passende baan.
Je overweegt een carrièreswitch, maar je weet niet precies hoe je dat moet aanpakken.

Stelling: Ik wil eerlijk en open zijn over herstel, zodat mijn toekomstige werkgever begrip krijgt over mijn persoonlijke groei, kracht, kwaliteiten en doorzettingsvermogen.

Voor:
1: Wanneer jij je kwetsbaar opstelt, openheid van zaken geeft en niet om de hete brei heen draait, zal de potentiële werkgever dit kunnen waarderen. Je laat zien: ‘What you see, is what you get’. Vanaf moment één heb jij je maskers afgezet. Dit kan leiden tot een snelle ‘klik’ en een vertrouwensband.
2: Door je CV in chronologische volgorde te zetten, inclusief je herstelperiode, kan je nieuwe baas hieruit afleiden dat je aan jezelf hebt gewerkt. Een ontwikkeld mens met balans zou een stabiele werknemer kunnen zijn.
3: Werkgevers vinden het prettig om te zien wat jou nevenactiviteiten zijn. Ze zien graag dat je maatschappelijk betrokken bent. Service doen op een meeting staat gelijk aan vrijwilligerswerk. Je zet je in voor de medemens. Dit kan hoge ogen gooien voor je nieuwe functie.

Tegen:
1: Als je bang bent dat jou potentiële werkgever je zal zien als zwak en incompetent voor de functie, vanwege de negatieve lading op het onderwerp verslaving, kun je overwegen om de hersteltijd buiten de boeken te laten. Wanneer je wordt benaderd voor een sollicitatiegesprek kan je dit alsnog aanhalen. Wellicht laat het gesprek ruimte voor het bespreken van persoonlijke doelen.
2: Jij solliciteert naar een baan bij een groot en gerenommeerd bedrijf. Je weet dat er een selectieprocedure is. 
Je voelt dat het niet verstandig is om eerlijk en open te zijn over herstel. Je besluit om de herstelperiode niet te vermelden op je CV. Deze keuze is gebaseerd op je voorgevoel. Sommige bedrijven streven bij hun nieuwe werknemers voornamelijk naar perfectie, prestatie en werkdrukbestendigheid. Persoonlijke groei en kwetsbaarheid horen niet thuis in het rijtje van competenties. Vermelding daarvan kan in dit geval in je nadeel werken.
3: De grootste voorwaarde van een bedrijf dat werkt met personeel, is dat je geld oplevert. Wanneer je meldt dat je een medisch verleden hebt, zou je toekomstige werkgever dit kunnen zien als een bedreiging. Een mogelijke terugval is aannemelijk. Dat betekent dat jij het bedrijf geld zou kunnen kosten. Je vormt dus een risico waarbij de werkgever niet voor jou zal kiezen.

Conclusie:
Helaas zijn er in deze maatschappij nog veel bedrijven die niet ‘out of the box’ denken. Ze zijn enkel gefocust op financiële winsten en niet op het hoogste goed van de (toekomstige) werknemers. In veel sectoren en vakgebieden is ziekte nog steeds een taboe en wordt het gezien als een zwakte.
Dus, overweeg je keuze om de herstelperiode te vermelden op je CV zorgvuldig af.

MCD - 15:26:52 | Een opmerking toevoegen