Dé website voor vrouwen in (vroeg) herstel van een verslaving.

Stick with the Winners

Taboeloze blogartikelen

Een taboe is iets dat wordt beschouwd als ongepast om te gebruiken, te doen of over te spreken. Zélfs in 2020 heersen er in Nederland taboes over uiteenlopende onderwerpen zoals; psychische problemen, prostitutie, armoede, verslavingen en seksueel misbruik.

In herstel word gestreefd naar eerlijkheid, bereidwilligheid en openheid van geest. Er is dus geen ruimte meer voor geheimen die je van binnen opvreten! In het blog komen echte verhalen met hun donkere kant naar voren, waar nu het licht op mag gaan schijnen.

Ook zal je artikelen tegenkomen met veel handige tips en trucs om je cleantijd te kunnen verlengen. Hierbij zullen herkenbare situaties geschetst worden met praktisch inzetbare handelingen. Kortom, aan de slag!

Artikelen:

11.12.2019

De feestdagen…

De hele maand december brengt spanning met zich mee. Voor mij stonden de feestdagen gelijk aan: Verplichtingen, ‘gezellig samen zijn’, een overvloed aan eten en drinken en heel hard werken.
Ook dit jaar was mijn perspectief van de feestdagen vreugdeloos. Ik had het gevoel dat ik de maand moest ‘uitzitten’. “Ik zal blij zijn als het één januari is. Dan is de hele ‘poppenkast’ weer voorbij.”

De weerstand die ik voelde was gebaseerd op oude overtuigingen. Opvattingen uit mijn gebruikerstijd. 
Daarom ben ik deze gevoelens en emoties onder de loep gaan nemen. Ze dienen mij niet meer.

Nog maar drie jaar geleden, bestond mijn decembermaand uit: “Work hard, use hard.”
De toenemende hoeveelheid alcohol zorgde ervoor dat ik steeds meer overprikkeld raakte. Ik had een kort lontje. Ik sliep veel te weinig door het verstoorde slaapritme. Ik duldde geen kritiek. Ik liep op de toppen van mijn tenen. Ik was altijd bezorgd over dat ik te weinig drank en sigaretten in huis zou hebben. Ik wist dat feestjes zouden eindigen met een black-out. Dit leidde altijd tot gevoelens van schuld, schaamte en een gigantisch minderwaardigheidscomplex.

Nu ik in herstel ben van mijn alcoholverslaving is er heel veel veranderd. Behalve mijn gedachten over december. Het wordt tijd dat deze oude energie getransformeerd mag worden. Er is geen ruimte meer in mijn leven voor destructieve overtuigingen. Ik kies ervoor om ze los te laten.
Ik heb geleerd dat ik altijd een keuze heb. Daarom kies ik er bewust voor om met een ander perspectief deze laatste dagen van het jaar in te gaan.

Het is en blijft een drukke maand. Daarom hou ik me rustig, kalm en stil in mijn vrije tijd. Ik zit in het oog van de storm. Ik neem de tijd voor het verkeer. Ik ga een uurtje eerder naar bed. Ik eet gezond, drink veel water en kamille thee. Ik bezoek mijn wekelijkse meeting en ik sta in verbinding met fellow’s. Ik koop cadeaus voor familie en vrienden met de juiste intenties. Ik gun mezelf een kerstboompje. Deze rijk versierde mini boom, symboliseert een vreugdevolle periode.

Liefde, rust, reinheid, regelmaat, positieve gedachten, gezondheid, verbinding, opnieuw kiezen, hier en nu, de juiste intenties en nieuwe herinneringen maken, zijn mijn sleutelwoorden voor december 2019.

(Toch ben ik van mening dat iedereen het hele jaar door aardig en lief voor elkaar mag zijn. Niet alleen in de laatste twee weken van het jaar. Elkaar af en toe een presentje geven, verhoogd het gevoel van waardering naar de ander. Is dit niet wat we allemaal willen?)

MCD - 14:22:57 | Een opmerking toevoegen