Dé website voor vrouwen in (vroeg) herstel van een verslaving.

Stick with the Winners

Taboeloze blogartikelen

Een taboe is iets dat wordt beschouwd als ongepast om te gebruiken, te doen of over te spreken. Zélfs in 2020 heersen er in Nederland taboes over uiteenlopende onderwerpen zoals; psychische problemen, prostitutie, armoede, verslavingen en seksueel misbruik.

In herstel word gestreefd naar eerlijkheid, bereidwilligheid en openheid van geest. Er is dus geen ruimte meer voor geheimen die je van binnen opvreten! In het blog komen echte verhalen met hun donkere kant naar voren, waar nu het licht op mag gaan schijnen.

Ook zal je artikelen tegenkomen met veel handige tips en trucs om je cleantijd te kunnen verlengen. Hierbij zullen herkenbare situaties geschetst worden met praktisch inzetbare handelingen. Kortom, aan de slag!

Artikelen:

30.10.2019

Verhoog je dopamine level

Dopamine is een belangrijke neurotransmitter die ervoor zorgt dat je je fantastisch voelt.
Dit stofje is mede verantwoordelijk voor ons geluksgevoel. Willen wij dit niet allemaal? De hele dag zweven op een wolk van positieve gevoelens!

In de hoogtijden van mijn gebruik vulde ik mijn dagen met het belonen van mezelf met wijn.
In de middag werd ik vrolijk van de gedachte naar welke slijterij ik die dag zou gaan. ’s Avonds voegde ik de daad bij het woord en kocht dan een aantal flessen Chardonnay.
Op het moment dat ik thuis kwam opende ik meteen de eerste fles. De eerste slok brandde in mijn keel. Vervolgens kwam het bekende ‘roesje’ tot me. Dit was waar het allemaal om draaide. Dit bezorgde mij ontzettend veel plezier, ontspanning, zelfverzekerdheid, tevredenheid en geluksmomenten.

Gelukkig heeft deze destructieve manier van kortstondige dopamine verhoging plaats gemaakt voor herstel. Ik sta machteloos ten opzichte van alcohol. Ik kies ervoor om op een andere manier mijn leven te vullen met geluk en positieve ervaringen. De zoektocht naar een nieuwe manier van leven is een hele ervaring op zich. Ik voel daadwerkelijk wat wél bij mijn nieuwe identiteit past en wat niet. Gezond eten, lang en diep slapen, frisse lucht en een schoon huis zijn belangrijk, maar hiervan gaan mijn neurotransmitters geen salto’s maken. Verbinden met mensen, een handje toesteken naar mensen die het emotioneel moeilijk hebben en het uiten van mijn eigen gevoelens zorgen voor een dieper gevoel van tevredenheid.

Wanneer ik mezelf committeer aan het stretchen van mijn vermogen, ver buiten mijn comfortzone, is mijn brein net een golfslagbad van dopamine! Wanneer ik ‘ja’ zeg op de vraag of ik een ‘challenge boeken lezen’ wil aangaan voor één maand gaan mijn hormonen zich klaar maken voor de strijd. De adrenaline die vrijkomt is van groot belang om door te zetten in het spannende proces. Thuis zoek ik naar boeken die ik nog niet gelezen heb. Helaas zijn het er maar twee. Ik ga naar de plaatselijke boekenwinkel en zoek er nog twee uit. Vier boeken is de afspraak, de ‘challenge’ voor de maand november. Aangezien ik punctueel ben ingesteld maak ik een programma om mijn vrije tijd opnieuw in te delen zodat ik me volledig kan richten op de boeken. Vanaf één november is het zo ver. Het eerste boek wat ik zal gaan lezen is ‘in retraite’ van Carla de Jong. Het is een roman. Mijn concentratievermogen moet ik weer opbouwen. Met lezen ben ik in het ‘hier en nu’. Géén serie kijken, maar doorpakken met het boek. Serieuze uitdagingen! Ik ga mijn brein stretchen. De stofjes in mijn hoofd aan het werk zetten. Ik ben er klaar voor! Wordt vervolgd….!!

MCD - 08:14:20 | Een opmerking toevoegen