Dé website voor vrouwen in (vroeg) herstel van een verslaving.

Stick with the Winners

Taboeloze blogartikelen

Een taboe is iets dat wordt beschouwd als ongepast om te gebruiken, te doen of over te spreken. Zélfs in 2020 heersen er in Nederland taboes over uiteenlopende onderwerpen zoals; psychische problemen, prostitutie, armoede, verslavingen en seksueel misbruik.

In herstel word gestreefd naar eerlijkheid, bereidwilligheid en openheid van geest. Er is dus geen ruimte meer voor geheimen die je van binnen opvreten! In het blog komen echte verhalen met hun donkere kant naar voren, waar nu het licht op mag gaan schijnen.

Ook zal je artikelen tegenkomen met veel handige tips en trucs om je cleantijd te kunnen verlengen. Hierbij zullen herkenbare situaties geschetst worden met praktisch inzetbare handelingen. Kortom, aan de slag!

Artikelen:

15.10.2019

Stampen in de plassen

Het gevoel van depressie, neerslachtigheid, boosheid, agressie en irritatie zijn mij niet vreemd.
De weersverandering van zomer naar herfst heeft effect op mijn gemoedstoestand.

Thuis op de bank, met de televisie op standje Netflix, probeer ik me te focussen op een serie boordevol drama. Hoezeer ik ook mijn best doe om me in te leven in de hoofdrolspelers, de uitgesproken problemen kunnen mij geen rustgevend gevoel geven. Zij hebben niet het vermogen om me mijn eigen gedachtespinsels te ontnemen…

Het gevoel van rusteloosheid neemt toe. De irritaties over van alles stapelen zich op. De machteloosheid neemt de overhand en de agressie stijgt naar mijn bol. Ik probeer te achterhalen waarom ik me zo voel. Hardop vraag ik mezelf af: “Wie of wat heeft voor deze nare ’state of mind’ gezorgd?” Ik relativeer mijn gedachten door mezelf af te vragen, wat het ergste is wat er kan gebeuren. Vervolgens spreek ik mezelf streng toe: “Het is maar een gedachte en ook dit gevoel gaat weer voorbij.”

De serie staat op ‘pauze’ en ik loop rondjes door het huis. Ik haal de stofzuiger te voorschijn en bedenk me, dat als ik mezelf nuttig maak, dit de nare gedachten afleidt. Schoonmaken geeft mij een voldaan gevoel. Midden in de enigszins agressieve schoonmaaksessie komt een briljant idee naar de oppervlakte drijven. “Ik ga stampen in de plassen, achter op de parkeerplaats!”

Met één druk op de knop stopt het zoemende geluid van de stofzuiger. Jas aan, laarzen aan en capuchon omhoog. Met de huissleutel in mijn zak, stap ik de gietende regen in.
De dopamine die vrijkomt door het dansen in de regen en het stampen in de plassen, zorgt ervoor dat de neerslachtige gevoelens plaats maken voor heuse geluksmomentjes.

Eenmaal als een verzopen kat thuisgekomen, trek ik droge kleren aan. Ik zet de stofzuiger in de kast en druk op ‘play’ om de spannende serie te vervolgen.

De wedergekeerde rust in mijn hoofd doet me goed. Het overschot aan energie heb ik eruit gestampt. Er is ruimte gekomen voor acceptatie. Inderdaad, ook dit gevoel is weer voorbij gegaan. Ik ga vroeg naar bed en fluister tegen mezelf onder de dekens: “Morgen een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Just for today.”

MCD - 14:45:18 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments